ciderprovningar 

Vad är cider? Är det en plats? En tid? En tanke? Den jästa musten av ett  - eller rättare sagt ett otaligt antal - äpplen. Buteljerat i rätt tid. Lagrat i rätt tid. Hantverket. Sedan har du den andra halvan av drycken. Uttrycket, eller kanske fingeravtrycket, gjord av cidermakaren. Idén, ambitionen, filosofin, historien, övertygelsen. Cidern är träd, landskap, säsonger, och många, många val. Det är vad vi gör och vad vi vill uttrycka.

En lördageftermiddag i månaden under försommaren öppnar vi upp vårt lilla cideri för visning, serverar ett större urval av buteljeringar - både sådana redo för lansering och cider som kommer få ligga ett tag i källaren. Var först ut med att prova hur september i Hjusjö år 2023 smakar i en cider, prova stilla cider på vildapel, upplev hur vi degorgerar en flaska eller två att provsmaka direkt. Vi parar med ostron i maj och enastående ostar i juni.

450 kr / person inkl tilltugg.


CIDER & OSTRON lördag 11 maj 16-18

CIDER & OST lördag 15 juni 16-18





surdegskurser


I 4 timmar fördjupar vi oss i surdegen - hur fungerar den, hur jäser ett bröd, hur kan jag tänka, och hur kan jag skapa egna recept baserat på de mjöl jag har hemma? Hur skiljer det sig åt att baka på jäst och surdeg, och hur bakar jag på kulturspannmål? Vi jämför olika mjöl, pratar om hur ni kan mala hemma, och går på djupet i hur du, genom att förstå hur en surdeg fungerar, kan baka riktigt goda bröd hemma. Vi bakar av bröd jag förberett och provar tillsammans med soppa till gemensam middag! Från kl 15 finns det fika och möjlighet till första frågor, sedan drar vi igång i bageriet prick Kl 16.

1000kr inkl middag, surdeg, ett paket mjöl att starta med och bröd att ta med sig hem.

2 maj 2024 kl 16-20 - fullbokat! 

13 juni 2024 kl 16-20







plocka äpplen i höst?

Vi samlar äpplen i Hjulsjös omnejd, lummiga trädgårdar och vackra, knotiga gamla träd. Vill du följa med oss i höst och uppleva ciderskörden 2024? maila oss din förfrågan på info@hjulsjo103.se