bo över en helg
vad du kan förvänta dig
En exklusiv helg på vårt ettrumshotell med den fulla upplevelsen av det lilla bageriet och cideriet vi kallar hem. Tre timmar från Stockholm, fyra från Göteborg. Det är varken ett vanligt hotell eller ett BnB, snarare är det upplevelsen av ett familjedrivet mathantverksställe mitt i ingenstans, med skogen och doften av nybakat bröd som din granne.
Incheckning fredag (vanligtvis eftermiddag fram till sen kväll, lite beroende på hur långväga ni är beresta)
Utcheckning söndag (vanligtvis efter frukost men ni har hela söndagen till er förströelse).
Vårt hotell är en möjlighet för oss att låta er komma lite närmre vad det innebär att skapa ett bröd och en cider, både råvaran och tillvaron. Vi har utformat helgen efter vår egen önskan om en helg med den enkla maten och enastående drycken, där ni både har tid till varandra och tid med oss som driver Hjulsjö 103. Ni är här som våra gäster, och vi ser fram emot varenda helg.
HÖST - VINTER - VÅR
På fredagen gräddar vi pizza till er - sopplunch på lokala råvaror hittar ni i bageriet på lördag närhelst ni är hungriga mellan 11-16 - lördagkvällen när bageriet är stängt kavlar och äter vi oftast pasta tillsammans. Vi tar morgonpromenaden från bageriet till er med rykande varma bröd & bakverk mellan gräddningarna på lördag morgon. Lägg till vårt ciderpaket för en komplett provsmakningshelg hos oss!
tillgängliga helger
Fullbokat när just du vill komma till oss? Vi får ganska sällan avbokningar, så bäst chans har du om du kan hitta en annan helg som är ledig. Omöjligt att planera om? Skriv upp dig på vår väntelista och hoppas på tur! Maila info@hjulsjo103.se så hör vi av oss så snart vi får en avbokning.
-
5–7 april - bokat
12–14 april - bokat
19–21 april - bokat
26–28 april - bokat -
3–5 maj - bokat
10–12 maj - bokat
17–19 maj
24–26 maj -
31 maj–2 juni - bokat
7–9 juni - bokat
14–16 juni - bokat -
familjen tar sommarlov och öppna upp bageri & ettrumshotell igen september
-
6 - 8 september
13 - 15 september
20-22 september
27 - 29 september -
4-6 ktober
11-13 oktober
18-20 oktober
25-27 oktober -
1-3 november
8-10 novemer
15-17 november
22-24 november
29 november - 1 december -
29 november - 1 december
6-8 december
13-15 december
20-22 december
stängt över jul & nyår
hur & när kan du boka
Du är välkommen att boka in er fredag - söndag året runt, nästan. Kika i listan ovan för tillgängliga helger. För bokningar och frågor, vänligen kontakta oss på info@hjulsjo103.se
vad kostar det?
Två nätter på ettrumshotellet, fredag-söndag 3100 kr/person
inkl. bageriets frukost med olika nygräddade bröd & bakverk på kulturspannmål levererad till din dörr, vår surdegspizza på fredagkvällen, enastående ostar & sött, lördagssopplunch i bageriet, alkoholfri dryck, kaffe/te, bakverk och godis, en visning av cideriet, en middag med familjen Westling eller enkel middag i din svit och det magnifika ljudet av forsen precis utanför sovrumsfönstret.
DRYCKEN TILL ER HELG
Ciderpaketet 320 kr
Vi väljer ut ett antal av våra buteljeringar som vi tycker är extra roliga att berätta om just nu och parar med det ni har på tallriken under er vistelse.
alkoholfria alternativ ingår i er vistelse, samt all dryck till barn
barn 0-2 gratis
barn 3-12 600 kr
barn 13-17 1200 kr
max 4 vuxna / 1 sällskap.
OBS! ni delar ett sovrum. 1 dubbelsäng, 2 enkelsängar & 1 spjälsäng finns.
Eftersom ettrumshotellet är ett litet hotell är boknings- och betalningssystemet enkelt, och all kontakt sker via mail och telefon direkt till oss. Boendet betalas på plats med kort eller swish när du checkar ut.
FAQs
Kan jag bara boka huset, inte hela paketet?
Nej. Ettrumshotellet är mer än bara en säng att bo i, det är en upplevelse om maten och stället vi kallar vårt hem. Om du letar efter enbart ett övernattningsställe, besök bergslagen.se
Kan jag stanna längre?
Om du har fallit pladask för platsen och har utrymme att stanna en extra natt eller två, finns det nästan alltid en chans att stanna lite längre till en lägre kostnad. Fråga oss bara så ska vi se vad vi kan göra.
Kan jag ta med egen dryck till ettrumshotellet?
I bageriet har vi serveringstillstånd för vår egen cider och ni kan välja till ett ciderpaket där vi matcher er mat med cider (Där är ingen medhavd alkohol tillåten).
Ettrumshotellet däremot ligger i ett annat hus ca 5 minuter från bageriet och ni är där som våra gäster. Känn er därför fria att ta med er egen dryck till rummet om ni vill.
När äter vi frukost/middag?
Vid ankomst på fredag går vi igenom frukost- och middagspreferenserna tillsammans för att bäst passa dina önskemål och planer. Frukost kommer att serveras till din dörr mellan 8.30-10.30.
Barnen då?
Så tråkig vardagen vore utan dem! Ta med dem men ta hand om vårt gamla hus och låt dem leka med omsorg och vett (det gör du såklart!).
I kaféet erbjuder vi ingen specifik barnmeny. Istället kommer du att serveras några rätter till bordet och alla är fria att välja vad de ska äta och vad de ska ge vidare till de vuxna. Precis som vi gillar att äta hemma.
Det finns ingen fast middag, och eftersom du kommer att vara gäst på caféet bland andra stamgäster, kan du antingen ta en snabb matbit eller stanna i timmar. Vi har en spjälsäng tillgänglig och extra sängar till större barn. Vänligen meddela oss barnens ålder så ordnar vi sovrummet därefter.
Hur reser jag till er?
Det finns ingen buss eller tåg som tar dig hela vägen till oss. Den "lokala" gästen kommer med bil (och du kommer att kunna parkera din bil precis vid hotellet).
Om du kommer med flyg, vänligen meddela oss om du behöver hjälp med researrangemang från flygplatsen (Stockholm eller Göteborg) eller tågstationen (Örebro).
Finns det kaffe på hotellet?
Självklart (men bara filterkaffe = ingen espresso)! Eftersom vi är ett kafferosteri hjälper vi dig gärna att hitta den rätta koppen för vistelsen. Vid ankomsten, låt oss veta vilken typ av kaffe du vanligtvis njuter av så förbereder vi en mängd kaffeursprung och rostningsprofiler som du kan välja mellan och brygga efter din egen önskan.
Det finns också ett litet urval av te i skåpet.
Hur kan jag komma i kontakt med er under vistelsen?
Vi - Magnus, Märta och våra två små pojkar Åke & Sven - bor precis vid bageriet, ca 5 minuters promenad från ettrumshotellet. Vi kommer förbi varje morgon för att servera frukost och höra av dig med eventuella frågor, varefter du hittar oss i bageriet. Behöver du komma i kontakt, tveka inte att ringa oss. Vi kommer aldrig att vara mer än några hundra meter från ditt hus.
Kan jag ta med vår hund?
Självklart! (men hjälp oss vårda vårt fina hus och håll ett öga på den fyrbente Så den inte misstar ett stolsben för ett tuggben…)
Erbjuder ni glutenfri/vegansk mat?
Nej. Eller, det vill säga, vissa av våra produkter är gjorda utan gluten och/eller innehåller inte animaliska produkter. Vi erbjuder dock inga alternativ till vårt surdegsbröd för glutenintoleranta, inte heller en alternativ meny helt utan mejeriprodukter även om vi väldigt sällan använder kött. Vi driver ett litet hantverksbageri och serverar det vi producerar och det som tillverkas i vår region. Menyn är kort och främst inriktad på bröd, ost, cider & kaffe, med fredagspizzan och lördagssoppan som våra matigare alternativ. Som sagt, även om vi skulle vilja kunna uppfylla alla dietönskningar, är bageriet för litet för att lyckas med det.
Om du har glutenintolerans eller äter strikt växtbaserat, vänligen meddela oss i förväg. Oftast kan vi komma på något!
Vad har ni för avbokningspolicy?
Bra fråga- vi har just börjat öppna upp för bokningar och har tagit betalning (och bokning) via direktkontakt och på plats vid utcheckning. Dels då vi tycker det är trevligare, dels då vi tänker oss att se och utvärdera efter ett halvår hur det fungerar. Om det visar sig att vi behöver en avbokningspolicy och deposition pga oväntat många sena avbokningar så får vi tänka om. Då vi endast bokat in ett sällskap / vecka och resan för den som bokat in sig ofta är planerad långt i förväg (vi ligger inte direkt ’alldeles i närheten’) kan vi inte ersätta en avbokning pga sjukdom som oftast kommer tätt inpå bokningen. Vi litar just nu till våra gästers goda vilja, och får ta ev sjukdomar som de kommer. Vi hoppas att ni kan komma, och håller tummarna att vi inte har fel för ofta ;)