FREDAGSPIZZA & LÖRDAGSKAFÉ

Vi älskar spannmål och cider. Och fika på kulturspannmål. Och pizza. Därför öppnar vi upp vårt lilla bageri mitt ute i ingenstans i Bergslagens djupa skogar fredagar & lördagar året om (nästan) för att servera ett landskap på en tallrik. Med mycket bröd.

FREDAG 16-21


Pizzan blir ett sätt för oss att servera ett landskap, varje fredag kväll, med enastående råvaror från några av de gårdar vi samarbetar med. En fast meny som serveras till hela sällskapet (barn undantaget). Dryck beställs på plats - botanisera blad våra olika Buteljeringar av torr cider och olika alkoholfria hantverksöl.

ÄTA HÄR  300 KR/PERSON
LITEN BARNPIZZA (HALV STORLEK) 75 kr  // EXTRA PIZZA  (till större barn) 165 kr

HÄMTPIZZA 165 KR/ST

Menyn är kort, vegetarisk (med ägg & mejeri) och byts efter säsong. Spana in Instagram / Facebook för senaste meny eller kika på griffeltavlan i hallen när ni kommer.

Pizzadegen görs på ekologiskt Ölandsvete från Kullens Kvarn i Glanshammar & stenmalet ekologiskt höstvete från Sörgårdens Lisselbruk i Fyrby, jäses på enbart surdeg och gräddas i bageriets stenugn. Vi gör även våra pizzor på bovetebotten (och jäst) för dig som inte äter vetegluten; stenmalet eko bovete från Dalarna. Säg till vid bokning!

BOKA! så att vi kan se till att kunna välkomna er när ni kommer och ha tillräckligt med degar till alla som kommer hit. Hör av er till oss via mail och ange hur många ni är som vill komma, dag och ungefärlig tid som skulle passa er - till info@hjulsjo103.se

UTE I SISTA SEKUNDEN? skicka ett sms eller prova att ringa till oss. Vi har oftast lediga degar till övers och svarar så fort vi kan!




LÖRDAG 11-16

Kafé i kvadrat varje lördag! Från elvakaffet till sen påtår är bageriet öppet med handkavlat patisserie, bullar & pinfärska kulturspannmålsbröd. Vi öppnar efter jullovet med SEMMELPREMIÄR i trettonhelgen! Ta en sopplunch, prova dig igenom rosteriets senaste kaffe från småskaliga gårdar i såväl Afrika som central- & Sydamerika, smaka veckans kulturspannmål & hör mer om några av landets många odlare, och botanisera bland våra buteljeringar av torr cider.

Menyn är kort, vegetarisk (med ägg & mejeri) och byts efter säsong. Spana in Instagram / Facebook för senaste meny eller kika på griffeltavlan i hallen när ni kommer.

Ingen bordsbokning till lördagskafét - dock kan du förboka bröd / bullar om du vill vara säker på att få det du tänkt dig när du kommer hit. hör av dig till info@hjulsjo103.se och hör vad vi gräddar just denna veckan!