KURSER & KALENDER

KAFFEPROVNINGAR, BAKKURSER, SPECIELLA ÖPPETTIDER MM

MATRESAN I ÖREBRO LÄN 7-8 September

Lördag & söndag 7-8 sept öppnar mathantverkare, kaféer & restauranger i hela Örebro län sina dörrar - så även vi! Bröd, bullar & croissanter. Kaffe, frukost, lunch & fika. 9-16 på lördag, 11-16 på söndag. Välkomna förbi på en ny kopp favoritkaffe nästa helg!

”Matresan i Örebro län samlar mathantverkare, krögare och entreprenörer under en gemensam öppethelg runtom i länet. Som besökare får du möjlighet att på egen hand upptäcka lokal produktion och möta människorna bakom maten. Den 7-8 september håller samtliga utställare öppet mellan kl 11-16. Därutöver kan utställare själva välja att förlänga sina öppettider." 

LÄS MER

"UTGÅNGSPUNKTEN MÅSTE ALLTID VARA RÅVARANS KARAKTÄR"

GRUNDKURS I SURDEGSBAKNING

Vi öppnar nu upp vårt gårdsbageri för en grundkurs i hantverksbröd och surdegsbakning. En heldag i bageriet - boka in en av fyra söndagar i november- från kl 9-16 (ungefärlig sluttid), lunch, fika, kursmaterial, en bit surdeg, brödet vi bakar och möjlighet till handledning via mail efter kurstillfället. 1200kr. 


Här försöker vi göra surdegsbakningen så lättfattlig som möjligt och utgår från den erfarenhet som vi fått med oss under de år vi byggt upp bageriet. Recepten skall vara enkla och principerna rena för att få ihop vardagsbrödet, och vardagen. Vi tar enbart emot fem personer per kurstillfälle - först till kvarn! Välkomna till Hjulsjö! 

NOVEMBER 2019

Söndag 3/11 9.00 - 16.00 FULLBOKAT!

Söndag 10/11 9.00 - 16.00 FULLBOKAT!

Söndag 17/11 9.00 - 16.00 FULLBOKAT!

Söndag 24/11 9.00 - 16.00 FULLBOKAT!

- samtliga platser bokade, vi tar emot bokningar på väntelista, maila info@hjulsjo103.se så hör vi av oss till dig om en plats blir ledig!

FEBRUARI 2020

Söndag 9/2 9.00 - 16.00 FULLBOKAT!

Söndag 23/2 9.00 - 16.00 FULLBOKAT!

Boka till info@hjulsjo103.se - ange namn, telefonnummer och ev. allergier


 

KAFFEPROVNING 

BRYGGNING - KAFFE & CHOKLAD 

Vi diskuterar bryggning och kaffe i kombination med choklad - provar oss igenom olika bönor och länder, och kombinerar kaffet med olika typer av choklad - varför blir kombinationerna så olika, och hur kan ett och samma kaffe smaka så olika beroende på hur vi brygger det? Finns det något som är godare än det andra? Vi brygger höstens trio av kaffenyheter från Rwanda, Colombia & Brasilien och parar med tre sorters choklad från @malmochokladfabrik . Gott blir det. Lärorikt blir det också - 225kr/person. 

28 september 15.15 - 16.45

Boka till info@hjulsjo103.se - ange namn, telefonnummer och ev. allergier

©Copyright Hjulsjö 103