Våra producenter

Allt vårt arbete tar sin början i bra råvaror. Här är producenterna bakom Hjulsjö 103

BREDSJÖ MJÖLKFÅR, Lena Hall & LarsGöran Staffare Bredsjö Blå & Pecorino från gårdens ostfriesiska mjölkfår.

GRYTHYTTANS ÄGG Äggproduktion med frigående höns i Grythyttan.

HJULSJÖ 103 från våra odlingar tar vi f.n. (okt-nov 2018) ca 10 sorters potatis, morötter, mangold, torkad chili,  backtimjan, kryddtimjan, salvia, rosmarin, isop, rysk dragon, jordärtsskocka

JANNELUNDS GÅRD, Adam Arnesson Odlar vår Petkussråg, en vårråg från 1800-tal, som vi både rostar och har i våra ljusa lantbröd och använder till 100% i vårt SM-Guldvinnande bröd Finsk Råg. Ekologiskt odlat

KAFFEROSTARE PER NORDBY Vår råkaffeimportör, kvalitetskontrollant, kafferostarmentor och inspiratör. 

KÖPINGS MUSTERI, Lena Ryberg-Ericsson Sortren ekologisk äppelmust från egna odlingar. Mentor och inspiratör vg. äppelodling och cidertillverkning. 

LANTLIV HJULSJÖ, Rudy & Ellen Hobbenschot En ovärderlkig hjälpande hand i vårt arbete på gården. 

MALMÖ CHOKLADFABRIK, Jens Fylkner & co. Ekologisk & Fair Tradechoklad från egen fabrik där hantverk och kvalitet genomsyrar allt arbete. Fri från sojalecitin och andra tillsatser. Esmeralda 66% Arribaböna från Ecuador, 40%, 70% samt 85% Trinitario från Peru, samt Vit Choklad. 

RÅBERGA EKOPRODUKTER, Gunnar & Ellinor Persson Finmalet siktat vetemjöl av olika ekologiska spannmål med betoning på kulturspannmål, samt Gunnars egen råg som vi tar hem hel och maler själva i Hjulsjö. Dackevete, Ölandsvete, Fylgia Röd-vete, Arosvete, Quarnavete, Åsbroråg, Gunnars egen råg, Svedjeråg i samarbete med Pär Axelsson. 

SIKFORS HERRGÅRD, Uta Riedel & Oscar Jansson Blodkorv

WARBRO KVARN Deras stenmalda fullkornsbagerivetemjöl, virvelmalva dinkelmjöl, kulturspannmålen Emmer och Enkorn. 


...sidan är under uppbyggnad och listan fylls på successivt. 


©Copyright Hjulsjö 103