Våra producenter

Allt vårt arbete tar sin början i bra råvaror. Här är producenterna bakom Hjulsjö 103

BREDSJÖ MJÖLKFÅR, Lena Hall & LarsGöran Staffare Bredsjö Blå & Pecorino från gårdens ostfriesiska mjölkfår.

GRYTHYTTANS ÄGG Äggproduktion med frigående höns i Grythyttan.

HJULSJÖ 103 Från våra egna odlingar tar vi fn. potatis (12 äldre sorter), morot, Jordärtsskocka 'Bianca', Gråärt (ca 8 olika sorter, både färska gröna och avmognade samt ärtblom och skott), Socker- Bryt & märgärt, Klosterböna, Grönkål, brysselkål, vitkål, blomkål, broccoli, druvgurka (4 äldre kultursorter till inläggning), spenat,mangold, huvudsallat, bindsallat, ruccola, sparrissallat, kronärtskocka, blad- och krondill, bladpersilja, timjan, salvia, rysk dragon

KAFFEROSTARE PER NORDBY Vår råkaffeimportör, kvalitetskontrollant, kafferostarmentor och inspiratör. 

KÖPINGS MUSTERI, Lena Ryberg-Ericsson Sortren ekologisk äppelmust från egna odlingar, säsongen 2017/2018 över 26 st sorter. Mentor och inspiratör vg. äppelodling och cidertillverkning. Vi samarbetar även med cider- och mustprovningar i musteriets lokaler.

LANTLIV HJULSJÖ, Rudy & Ellen Hobbenschot En ovärderlig hjälpande hand i vårt arbete på gården. 

MALMÖ CHOKLADFABRIK, Jens Fylkner & co. Ekologisk & Fair Tradechoklad från egen fabrik. Esmeralda 66% Arribaböna från Ecuador, 70% samt 85% Trinitario från Peru. 

RÅBERGA EKOPRODUKTER, Gunnar & Ellinor Persson Finmalet siktat vetemjöl av olika ekologiska spannmål med betoning på kulturspannmål, samt Gunnars egen råg som vi tar hem hel och maler själva i Hjulsjö. Dackevete, Ölandsvete, Fylgia Röd-vete, Arosvete, Quarnavete, Åsbroråg, Gunnars egen råg, Svedjeråg i samarbete med Pär Axelsson. 

SIKFORS HERRGÅRD, Uta Riedel & Oscar Jansson Blodkorv, grov leverpastej

WARBRO KVARN Deras stenmalda fullkornsbagerivetemjöl, virvelmalda dinkelmjöl samt kulturspannmålet Enkorn. 


...sidan är under uppbyggnad och listan fylls på successivt. 


©Copyright Hjulsjö 103